Je kan het echt zelf!

Posted on: 11 Jul 2022 by Ruud Olijve

Intuïtie is
gestolde ervaring en
verworven kennis!

 

En dan loopt het niet zoals verwacht. Je loopt telkens tegen je grenzen aan. Het moet anders maar het lukt je maar niet om het tij te keren. Of het nou gaat om je carrière, familie, vrienden of gezondheid, je wil graag dat alles vlekkeloos verloopt. Hoe moet je nu verder? Ploeter je voort of .....

Wanneer we zoeken naar antwoorden in ons leven dan wenden we ons vaak instinctief tot anderen. Problemen of dilemma's die ons pad kruisen vragen dan om advies van mensen die we vertrouwen. Zij helpen ons navigeren. Met hun advies willen we een snelle kant-en-klare oplossing ontvangen zodat we de juiste koers kunnen zetten.

Maar anderen bieden zelden dé oplossing. Uiteindelijk blijkt dat onze eigen ervaring, talent en ons verstand die richting geven. Dé oplossing zit allang in jou! Iedereen, echt iedereen heeft zijn eigen wijsheid, je moet alleen daarmee verbinding maken en aan de oppervlakte zien te krijgen. Gaandeweg zal je begrijpen dat je een onderdeel vormt van een groter geheel en daardoor niet alles kunt controleren en bepalen. Je bent uiteindelijk ook maar een feilbaar mens.

Begeleiding en coaching kan behulpzaam zijn maar je bent zelf echt jouw beste leraar. Observeer, luister en verander wat nodig is maar doe het vooral zelf en vanuit jezelf. Blijf nieuwsgierig; wees nooit te groot om vragen te stellen en denk nooit te veel te weten om iets nieuws te leren.

Tip! De onderstaande tools helpen om hiermee aan de slag te gaan:

Ruud Olijve

Share:
Facebook LinkedIn Twitter